Monday, May 2, 2011

perlu ke nak curi-curi?

sedang aku membelek-belek internet yang makin lama makin lembab ni, terjumpe pulak satu video pasal perempuan-perempuan gemuk rambut rebonding perut berlipat sedang mencuri tudung-tudung sarung kat satu kedai kat sabah. dan paling memualkan segala tekak, ade ke patut dia letak barang-barang curi tu kat dalam kangkang. amboi, kira profesional lah tu bole simpan barang curik dalam kain. lain kali bawak guni. takdelah geli sangat.

 

sebagai peneraju bangsa yang sentiasa berfikiran positif, lalu aku assume mereka ni nak berubah menjadi yang lebih baik. mungkin mereka nak pakai tudung lepas ni. tapi malangnya, takde duit. so, nak tak nak, terpaksa lah mencuri bukan shelai dua, tetapi 5o helai untuk menjayakan misi jihad anda. syabas!! tetapi  ingatlah,yang salah tetap salah, yang haram tetap haram.

 

ni lagi satu. tak tahu lah suami isteri betul ke hape. tapi ni boleh dianggap pencuri profesional sebab diorang mencuri betul-betul di hadapan cashier. rasanya apa yang dorang curi tu susu baby dalam tin. dan lagi sekali, sebagai peneraju bangsa yang berfikiran positif, maybe baby dorang sedang kelaparan di rumah. nak beli pakai duit, kad atm kena ragut siang tadi. nak pakai cash, duit semua dah habis buat beli pampers. so alternatif terakhir dan menjimatkan seluruh umat, mencuri jela. ksiann baby tu sebab kena minum susu haram kan -,-"

satu komen yang aku baca kat video ni,

Is she a Muslim or not? She looks like a Muslim as avenue wearing the scarf. But Muslims don't steal.
All those things used are haram because they're stolen.

wow. u see dia kata muslims dont steal. kalau curi jugak,jadi apa?

2 pewaris bangsa mengkomen:

fifaa razak said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

nh bongok namenye . penat aku gelak tgok vid nh . takde keje betol .

p.e.y.u.z. said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

@fifaa razakhaha sila pergi youtube kalau nak tengok pencuri2 yang terkantoi. pakcik tua pakai k opiah mencuri ubat nyamuk.haha aduhh orang2 tua zaman sekraang