Tuesday, October 26, 2010

soul mate

memang dah jadi lumrah manusia,semua nak berpasang pasangan.yang kumbang minat kat ladybird,yang ladybird minat kat kumbang.yang kumbang gatal,pasang 2,3 ekor ladybird.buat sparepart.hamboi kumbang,mntang2 la ladybird melambak2 kat dunia ni,suke suke mereka saje nak ikat kita en.

oke.setiap wanita ada ciri2 soulmate idaman masing2.macam aku jugak,aku pun ade.mesti semua orang nak yang terbaik en untuk soulmate diorang.kalau macam aku,mmg aku demand lebih sikit.haha

1-asas agama mantap
kalau aku demand lebih2 nak orang yang hafal 30 juzuk quran memang membujang lah aku sampai ke tua nanti.tapi yang penting,ibadah2 wajib tu terjaga.solat 5 waktu cukup.puasa ramdhan takpnah tinggal."hey encik lelaki,tak payah la ngengade nak bukak puasa sebab lapar!macam hape je...".solat jumaat pun mesti pergi.janganlah pakai alasan "pintu hati tertutup bila skip solat jumaat 3 kali.aku baru skip 2 kali.."ohh..itu hampeh punye lelaki namenye.lelaki macam ni patut campak dalam longkang saja.lagi satu,dye tahu azankan anak aku lepas aku deliver.kalau bukan ayah baby tu yang azankan,sape lagi weh??

2-dia larat nak angkat aku
ehem.macam orang yang tak berapa kurus macam aku,mestila aku mngharap orang yang ganteng2,keren2(ni bahase indon).macam dalam novel2 melayu alaf 21 yang selalu aku bace,bile isteri die tertido kat sofa,mesti suami dye yang angkat dye masuk bilik.sweet kot.aku suke aku suke!!just imagine lah kalau suami aku tu kurus kering,haih larat ke nak mengangkat dinda?aku ni dahla tidor mati.mahu tak mahu terpaksa la dia heret aku..and macam dalam cite korea,diorang selalu buat piggy back.perempuan2 korea mmglah ringan.sebab tu macam best dukung baby je kite tengok.bayangkanlah kalau si osman kering yang piggy back aku,tak ke retak tulang temulang dye nanti.

3-matang
macam yang kita semua tahu,perempuan memang lebih cepat matang berbanding lelaki.perempuan matang mase 11,12 tahun.lelaki???15 lah.haha.bapak lambat korang.so,aku memerlukan lelaki yang lebih tua sedikit la kot.dengan kepala aku yang 3 suku ni,ditambah dengan kekurang matangan,agaknye hari2 periuk  belanga rumah aku pecah apabila SUAMI TAK MATANG+ISTERI TAK MATANG.rasenya lebih tua lebih bagus kot.kihkih

tua tetapi berjiwa muda.ecehh  

4-boleh bawak aku naek kereta atau motor laju2
aku suke tengok orang2 dalam cerita mcm kl drift bawak keta laju2.drift sreet sreet.syok kot!teringin nak buat,tapi aku takut.paling laju aku bawak kreta pun 120km/j saje.itupun sebab jalan lurus+jalan lengang.kalau jalan smpit,jangan haraplah.konfem2 aku menyorok di lorong kiri.kura2 pun boleh  menang tau kalau lawan dengan aku.eh,klau takpun,suami aku bawak aku naek moto berkuasa tinggi ambil memakai jaket kulit,berkasut but.fuh fuh,moga2 jadi kenyataan!

5-dalam hati ada taman
terus terang aku cakap,aku suke orang yang kerek+poyo+menyakitkan hati.muke je kerek,pastu jalan kengkang2 macam gangster,pakai spek mate lalat,tetapi dalam hati dye ade taman.(fuh fuh harap yang ni pun jadi kenyataan).aku kurang suka lelaki yang agak baik sebab nanti aku jadi rendah diri.aku ni bukan baik pun,takde lelaki baek nak dekat aku.

dalam hati ada taman dekat telinga ada bunga.sori pakcik,sekadar hiasan




 #################################################################################

oke.sekarang aku nak minta maaf sebab aku dah ada calun.dan aku tak pernah bagitau sape2 pun.ni semua sebab nak jaga privasi dia.dia memenuhi semua ciri2 soulmate aku.insyaAllah,kalau ade jodoh tak kan kemane.


selamat bermimpi peyuz;0

 okeh semua.ni ciri2 soulmate idaman aku.jangan nak cakap aku bajet oke.to farid,akan ku genggam cintamu selamanya.ecehh

7 pewaris bangsa mengkomen:

Eeqa said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

peyuz..farid kamil xjalan kengkang lahh..:)

naurah said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

eh2...die ni...abeskn blaja dlu.....

fairuz.fairuz said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

moi:aku lebih mengerti abg farid.die kan soulmate aku.hikhik

mas:tgah blaja la neh.tapi abg farid dh ajak kawen

alief_kaizer said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

aduhai... ciri no 4 x tahan... haha... smoga hajat di hati tercpai.. tp buat mse skrg yg mane yang penting diutamakan dlu ye~

fairuz.fairuz said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

oh alep.mesti lah aku utamakn ape yg penting sekarang.blaja hebat2,kerja hebat2,ofkos soulmate pon mesti hebat!!

haruan mesir said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

amin.....

p.e.y.u.z. said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

@haruan mesir aisehman..hebat tul ada haruan mesir