Thursday, October 28, 2010

kesusah payahan pada hari ini

aish.apesal lah lagu dekat blog ini same je setiap masa.busan giler.tapi nak buat macam mane.aku tak reti nak tuka!haha.butanya IT aku!!

hari ini merupakan hari yang busuk gilaa buat aku.hum.dari pagi tadi aku dok menghadap crite korea.and macam semua org rase,mmg tak boleh nak stop once kita dah start tengok crite korea.tapi atas sebab aku terpaksa ambil adek balek dari sekolah,aku stop lah kejap.

tapi masalahnya kunci kereta takdak.abang simpan.daripada aku buang masa nak kejut dye tidur sebab nak kunci,baik aku pegi ambil adek aku naek motor.lebih cepat sampai ke destinasi.eceh!!

oke.helmet dah ade,adek yang kecik skali pon dah duduk dlam bakul,so aku terus lah pegi sekolah.aku tengok meter minyak dah empty,tapi aku maen redah je sebab jarak sekolah tu takdelah jauh sngat.humm.pandainya aku!!!

memang best dapat bawak moto laju2.pastu rasa macam boleh terbang bila lori besar lalu sebelah kita.pastu mulalah tudung nak tercabut lah.macam2!tapi malangnya,lepas aku belok dari simpang 3,tibe2 motor wave putih yang tak brape nak hodoh tu MATI.omg!omk!oh s**t!gila kau mati tengah2 simpang!kanan,belakang,depan semua ada kereta lalu.GILA2!!aku pun terkial kiallah nak start enjin balek.tapi harapan jelah.rasenye minyak dah totally extremely kering kot.hoooooooo!!adek kecik yang dalam bakul dah merengek2 sebab kereta2 laen dah hon2 kitaorang.

memang menggelabah lah masa tu.aku try nak tolak motor aku ketepi.tapi tak boleh sebab rasanya brek tersekat kot.kereta2 laen stop sebab tunggu aku blah dari jalan.entah kenapa masa tu takde sape pun umat di bumi ni yang nak menolong aku.ak ni kodok ke sampai mereka semua tak boleh tolong aku.lepas bersabar dan bersusah payah menolak motor ketepi,umat2 berkereta yang ada dekat sekeliling aku beredar sambil mereka tergelak2.AHH!AKU NI KODOK KE??


masa tu macam da biol dah.ape nak buat...handset dekat rumah..mane nak carik minyak..duet pon tak ade langsung.memang gila.lepas aku berpikir2,akhirnya aku decide untuk balik umah.ambik kereta,beli minyak,ambik adik kat sekolah.lantas aku pun berjalan kaki bersama adek kecik dan kenit yang terkedek2.memang sumpah macam merentas desa lah waktu tu.dengan selipar aku yang nak tercabut,adek aku merengek2 kepenatan,membuatkan aku rasa nak guling2 atas jalan raya.ahhhh!!!bengapnya aku!!

lepas berjalan almost dalam 10 mnit,barulah aku smpai rumah.memang exhausted gile.baju dah basah dah dengan peluh.adek kenit aku dah terbaring dah atas lantai.mengenangkan adek yang kat sekolah dengan moto yang ditinggalkan tadi,aku cepat2 menyepak pintu bilik abang aku.nak menyruh die bangun pon dah 10 minit.so,cube lah total up masa yang aku perlukan untuk mengambil adek di sekolah dengan menggunakan motor?sungguh la lame.mase tu memang dah tak boleh cakap pape dah.penattt sangat.bole menangis je masa tu.humm....

then,abg hantar aku gi ambil moto dan dye ambil adek.aku malas nak menghurai sebab aku masih penat dengan kejadian tadi.dengan kebengapan aku yang tak membawa duit dan handset kemana2,dengan kebuduhan aku yang tak reti nak estimate jumlah minyak yang aku perlukan dan juga kebaikkan seluruh umat yang tidak mempedulikan masalah seorang gadis di tengah2 simpang jalann

macam2 lah.taknak dah ambil adek kat sekolah lepas ni!!

5 pewaris bangsa mengkomen:

Eeqa said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

peyuz..story ak len ciket,haha
siyes lawak kodok !
kesian peyuz ye..

gha great said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

haha samaa lahh kau ngn amoi tu. hhaha tu laa jgn nak tnjuk hebat sgt bwk motor. BHHAHA pape pn comel2

fairuz.fairuz said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

amoi,macamane cite kau?moto kau masuk parit ka?ahahah

gha:ek leh.tau la minah rempit kajang.huhu

dean~ said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

hahaha,,..dorg ingat kau org gile kot?

p.e.y.u.z. said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

@dean~ yela din...aku jela yang gile