Friday, May 7, 2010

perkahwinan itu suatu....???

assalamualaikum.apehal tajuk post ni kahwin.oi oi.peyuz kecik agi,mane leh ckap psl kawen.peyuz xabes blja lagi,mane leh ckp psl kawen.peyuz takde pakwe,mane bleh cakap pasal kawen.uuuuuuuu...suke ati aku lar.ni belog aku.aku just nak cakap pasal perkawinan je ek.

macam yang agak hot skang ni,pasal budak pintar bernama halimaton.budak kedah kalau aku xsalah.umor baru 15.lagi muda dari aku.aku rase sume orang kenal budak nih.dapat anugerah best student kat kedah time upsr dulu...dulu la.and then,satu hari ni,budak ni dilaporkan hilang.smpai masuk paper tau bdak ni atas kehilangan die.lepas dicarik2,rupenye adek ni ade kat umah boifren dye yang bernama mohd noor atau nama panggilannya dikenali sbagai adam..uhuhu.cam ADAMaya plak.sweet gile..

menurut ape yang aku bace kat paper,dorang ni memang nak sangat kawen.aku pon xpaham la apsal smangat sgt nk kawen.yelar,umo baru 15 tahun.mak bapak dorang pon aku nmpak macam beriya2 nk kahwenkan dorang.aku rase lar dorang sebenarnye tak kasi tapi sebab takot anak dye lari lagi,dorg pon berusaha lar nk kahwinkan dorang.wlau bagaimane pon,mhkamah xkasi dorang kawin sebab faktor usia.yelaaa,15 taon beb.bawah umor kot.tapi,dorang nak gak kawen walau dgn ape care skalipon.uuuuuuuuuuuu.BAPAK SEMANGAT LA!!kalu nak tau cerita ni dgn lebih lanjut,bacelar metro setiap hari..

                                         halimaton n adam


dalam dunia yang penuh fitnah hari ini ramai remaja terjebak dengan hubungan seks luar nikah dan melahirkan anak-anak yang tidak berdosa dan ada diantara anak-anak itu dibuang dengan zalim.
tapi nampaknya halimaton ni memilih untuk melakukannya secara sah. di sisi Islam perbuatan itu lebih baik dari berzina.emm,pike secare positif.haha.tapi aku rase halimaton ni x nampak lagi tanggungjawab die bile dah kawen nti.nak belajar geog lagi,sejarah fom 4 yg banyak tu,nak kene mandikan anak lagi,adoii,macam banyak jer.tapi,dah tu pilihan die,nam buat caamne en.uuu.aku pon xmengenali sgt diri halimaton ni.so,ak xleh ulas banyak2.hiihih



masalahnye skang ni,ramai budak2 yang dah melakukan ehem2 sebelum berkahwin.and then,bila benih2 tu dah bercambah mnjadi manusia,terhasillah seorg baby yang dalam bahase kasarnye disebut anak luar nikah.kebiasaanya,perempuan la paling dipertanggungjawabkan dalam hal ini.perempuan yg mngandungkan,prempuan yang nk beranakkan.ade crtain lelaki ni bile tau psgn dye ngandong anak luar nikah,dye blah.tapi mcam susah je nk carik laki yang mmg sangat brtanggunjwab ngn baby2 xberdosa ni


bile prempuan ni tau yang dye mngandungkan anak luar nikah,aku xdapat bayangkan perasaan dorang.kecewa ke,marah ke,sedih ke,n maybe ade yg gembire.pandai buat,pandai ar tanggung dow.mase tu baru la nak teringat mak bapak yang tgah sembahyang kat umah,baru la nak tringat member2 yang tga tuisyen,tringat adek2 yang tgah blajar ABC,tringat nenek yang tga menyapu halaman rumah(xpasal la).mase ni lah baru nak menyesal.pastu mase ni lah wujud idea macam mane nak buat ngan baby dalam perut.nak gitau mak ayah ke,nak rahsiakan dari orang len ke,and maybe idea paling bernas untuk orang2 yang bangang,gugurkan...adus.dh ar berdose buat zina,pastu nak bunuh plak.astaghfirullah..




                      uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


tetibe tringat lak pasal cite budak 16 tahun yg baru beranak kat toilet klinik klmarin.mase tu budak ni mengadu yang dye saket prot.pastu cikgu ngan member gi antar klinik.bile tgah tggu giliran,tetibe bdak ni trus lari gi toilet sbab perut dye tga memulas.setelah ditunggu2,budak ni tak keluar2 dari toilet.bile mmber dye check,rupenye ade darah2 ngan sorang baby laki kat situ.aku xdapat bayangkan macam mane situasi tu.setelah disoal siasat,rupenya dye ngandungkan anak kawan laki dye berumur 15 tahun.uuu..16 ngan 15.xtau ar nak cakap tu kanak2 ke remaja..tapi dalam kes ni,kire bagus gak ar dari buang anak rate2.orang yang mmbuang baby2 ni kat tepi tong smpah,dalam lubang jamban memang la lagi terok prangai dorang dari hantu dan binatang.tak nak la ulas panjang,xsanggup..




           alaaaaaaaaaaa.sedih lar tengok baby xberdosa ni
                                  ape salah dorang...


                         bapak lah berdosa....

eeeeeeeeeeesyy.rase nak bunuh2 je orang yang buang baby ni.orang laen sumer nak anak,dye bole buang2 pulak.ade jugak yang jual.ambooiii,bole plak en jual2 anak.kesimpulannye,ape yang aku nak simpulkan ek,haaaaa...

sebelum buat sesuatu,pikir mak bapak dulu.pikir baik buruk.jangan ikot nafsu membabi buta semata2.umur masih muda la weyh,tak payah la nak buat hal


dah2.dah penat.babai.salam

4 pewaris bangsa mengkomen:

nemesis3891 said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

waaaa.... hebat...
peyuz hebat...go go peyuz...
aku setuju ngan peyuz buat kali.... erm..kedua kan peyuz??? hehe...
sejak bile ko waras ni peyuz..

alief_kaizer said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

oyeh ...peyuz... satu penegasan utk kita ,dan org yg baca...ingt ALLAH dlu sblum buat...
confirm x nk wat...sbb fikir azab yg akan dirasa...

fairuz said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

yes2.ade orang setuju.ramai orng skang dah lari jauh dari agame.dah lupe ape fungsi sejadah sumer.adooii

harishah halim said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

oh ske ske baca entry ni. mmg rasa mcm nak bunuh je yg buat baby tu mcm tu. org susah2 nk buat ank, ivf segala, dia syok2 buang baby..