Tuesday, June 21, 2011

i really miss my old days

semalam masa aku tengah jaga cashier, ada satu bas yang familiar parking dekat depan kedai aku. sumpah familiar bas tu. kaler gold, ade hijau sikit, merah sikit. dah berderau darah tengok bas tu sebab lama gila tak nampak. tapi sedih je sebab bukan bas sekolah sendiri. rupanya intersaber punya. sedih je.. 


apelah aku. baru tengok bas dah sedih. dah rindu rindu. apedaa


lepastu aku cakap kat bos aku, yang aku rindu sekolah menengah. aku cakap kat dia yang aku nak jadi umur 13 tahun balik. aku nak masuk asrama balik. nak main dengan kawan-kawan sampai nangis balik.


dia marah aku. dia cakap semua orang nak jadi besar. semua orang nak abis belajar cepat, kerja cepat, and lastly kahwin dan beranakk pinak. dia kata aku sorang je nak jadi kecik balik. humm sedih. tapi aku tahu korang pun sama dengan aku kan. nak jadi umur 13 tahun balik?


tak dapat umur 13 pun takpelah. 16 pun oke. dah jadi form 4. dah matang dah. dah boleh suka-suka orang. and then tulis kat dinding sekolah. kan2?


okay sumpah aku really miss my old days












aku tak boleh hidup dengan happy kalau takde kawan. sebab diorang ni lah yang menghappykan hidup aku. even dah light off, dunia dah gelap, aku still happy sebab kat sekeliling aku penuh dengan kawan-kawan yang menceriakan hidup aku.


and you know what.


our last days at sepintar time spm tu aku rasakan adalah kenangan manis kita bersama. tiada warden, tiada adik-adik yang menyibuk. aku rasa sangat happy. even masa terluang kita dipenuhkan dengan belajar 24 jam, aku still happy. usaha kita semua berbaloi kan. kita stilll boleh dapat ranking atas-atas. boleh mantain apa yang patut. bangga sangat dan best sangattttt ada kawan macam korang.


sekarang dua orang my lovely friend and also my classmates dah nak fly.seorang marine and lagi sorang aerospace. aku tahu korang boleh buat dengan baik kat russia nanti. aku kenal korang luar dan dalam tau. yang dalam-dalam pun aku tahu. 


wahai both of you, kat sana jaga diri baik. kalau ada masalah ke hapa, jangan down okay, ingat Allah sentiasa berada dekat kat hati korang. pasal masalah belajar, aku tahu korang tip top punya pandai. gerenti no prob punya. masalah translate bahasa, jangan tanya aku la. makesure phone korang dah ada apps for translate. penting tuu.. jaga hubungan dengan Allah, mak bapak, family, friend, bf. jangan lupekan tuu okay. woi aku rindu korang ah


kalau jumpe nadal, mintakkan numb dia weh.pleaseee


this post was specially dedicated to my lovely friend,adeeb dan yaya. really love both of you gilak sampai mati.

10 pewaris bangsa mengkomen:

Anonymous said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

nadal bkn sepanyol ke????

p.e.y.u.z. said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

anon, ingat nadal ada sorang je ke....

zayed said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

peyuz kaver x beragak..hahahahahhahahahahahahahahahhahahahah

ciksyeqa said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

wuuu..aku xde

alief_kaizer said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

wah serius sadis...

mr aufa said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

lagi 10 thun reunion,,sume dah ada anak suami,,,heheheh,,,,moga sukses kesemuanya

p.e.y.u.z. said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

@zayed zaid kau siut ahh.diam2 sudahh

p.e.y.u.z. said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

@ciksyeqa alalalal syeqa...nanti bile kau fly,name kau pulak naik dlm blog aku

p.e.y.u.z. said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

@alief_kaizer ape nye yg sadis lip? sebab nama kau takde ye??

p.e.y.u.z. said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

@mr aufa yeyeyeyeyeyey bestnye dh ade suami dan anak.kite lwn anak sape pling comel