Wednesday, May 25, 2011

susah bila kena ikut cakap orang saje

jujur sekali aku nak cakap kat sini yang aku tak suka kalau orang bising2 kat aku, suruh buat itu ini, kena ikut cakap dia, blablabla. lagilah kalau mulut dia cotcetcotcet tak berhenti. seriously aku sakit hati.



itulah antara benda yang aku hadapi bila bekerja dengan orang mulut banyak komplen. salah sikit, bunyi. kalau dia yang salah, bunyi jugak salahkan pekerja. amik walkie talkie, suruh itu ini. aku tahu kau supervisor, tapi kau muda. umur 20 tahun je. bila nak suruh pekerja lain yang umur dekat 30 semua, mintak lah elok2. jangan nak marah2 saje. 

inilah aku. suka mengkritik orang kan.

u see, susah betul nak faham orang  suka bising macamni. insyaAllah bila aku dah besar nanti, aku tanak kerja jadi orang bawahan saje. aku tak suka kepala aku kena pijak2 dengan orang atasan. kalau orang atasan baik lagi suci takpe. tapi kalau tukang komplen, kirim salam ajelah. sebab tu aku kena belajar rajin2. kumpul duit banyak2. bukak company sendiri ke, ape ke. and kalau aku jahat, aku boleh je bersekongkol dengan orang-orang myanmar tu, pergi beli kedai tempat kerja kitorang tu. biar supervisor tu kena marah2 dengan kitorang pulak. biar dia tahu ape rasanye kalau orang bising2 kat telinga kita.





lepas tengok supervisor yang macamtu, aku pergi hasut  nasihat pekerja myanmar yang kerja kontrak kat situ untuk balik negara diorang awal-awal. dengar cerita gaji diorang  satu ribu lebih, dan diorang dah 3 4 tahun kerja kat sini. so aku dapat bayangkan betapa banyak nya duit diorang sekarang ni. balik myanmar, bukak bisnes diorang sendiri. dah takpayah nak denga cakap orang atas lagi.


dan aku guarantee diorang lagi mahir dari supervisor dan bos. bos manede angkat dan susun barang. bos manede layan customer. bos mane tau cara nak baiki barang. kan2? itu semua pekerja yang buat. haha




 

4 pewaris bangsa mengkomen:

aiman rashidd said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

kau nih isi UPU ke tulis blog !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zayed said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

hahahhahaa

p.e.y.u.z. said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

@aiman rashidd isi upu tensyen. tulis blog untuk menghilangkan tensyen.huahua

p.e.y.u.z. said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

@zayed zaid tolong ah cakap sesuatu.tanak la hahahha saje :(