Thursday, March 24, 2011

nafkah yang tidak patut

assalamualaikum. eheh. mengikut apa yang aku tahu, seorang suami tu wajib kasi nafkah kat isteri dia. nafkah zahir dan batin. bertuah kan kalau jadi isteri. boleh je kalau cuma nak duduk rumah jaga family tanpa bekerja. besar tanggungjawab suami sebab wajib kasi nafkah. kalau tak larat kasi, jangan kahwin lah.

aku bukan nak cakap pasal kahwin pon. cuma nak cakap pasal nafkah duit sebelum kahwin. wajib jugak ke? aku rasa macam tak perlu je. iyelah, macam banyak je duit tu kau nak kasi kat awek kau. kau tu pun hidup dengan bersupportkan duit mak ayah dan elaun. aku ulang sekali lagi. duit mak ayah dan elaun.

 jadi, aku rasa kau tak perlu lah nak support awek kau sangat. kalau belanja makan skali dua takpelah. ni setiap bulan kau nak bank in kan duit. memang kaya gila lah kau. tak kerja lagi pon dah boleh support hidup awek. so, aku harap better jangan teruskan tabiat kau yang terlampau baik tu. aku takut je kalau kau dikecewakan oleh perempuan tu. nanti, kau bukan dpat apa-apa pon. habok pon tarak. baik kau simpan duit untuk perbelanjaan masa hadapan. ok?


5 pewaris bangsa mengkomen:

syeqa[lah!] said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

depa ghasa depa bertanggungjawab tu..
biaq pi lah depa..sat gi x dak duit depa tahan la perut lapaq..baru padan muka..

p.e.y.u.z. said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

aku kesian dengan si laki je...

Nurfarihanim said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

aku pun kesian. haha

Norashikin Abdullah said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

hui kaya gila ..rjin nk blnja org

p.e.y.u.z. said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

ni bukan belanja ekin oii.ni memang kasi duit untuk makan macam yang mak ayah kite kasi kat kite...