Saturday, December 25, 2010

kami perempuan yang memang complicated


aku perempuan.aku wanita.aku gadis.aku anak dara.aku memang bangga jadi seorang perempuan.perempuan cantik.perempuan boleh pakai high heels.prempuan boleh mekap.perempuan bole lahirkan anak.HI HI HI.lelaki jeles tak?

1)perempuan memang complicated.kalaau nak bersiap mane cukup sepuluh minit kan.mandi pakai bedak pakai losyen pakai lipstick muah muah.

nak pakai baju pun satu hal.em tak tau  nak pakai baju ape even dalam almari tu penuh gila dgn baju.baju tu rasanya dh salu pkai,baju ni mcm buruk sikit,bju tu macam bru basuh,baju tu cm xd tdung yg mtching.HA HA HA.kenapa complicated sangat ni.biaselah prempuan

beg pun same.kalau dah ade beg sandang,nak beli beg tepi pulak.bile dh ada beg tepi,nak beli hand bag pulak.kalau dh ade beg kaler pepel,nak kaler pink pulak.prempuan mane boleh stick kat satu beg je macam lelaki.beg ni mtching ngan baju lain,beg yang tu pulak matching dgan baju lagi satu.btul tak??

kalau shoping lagi lah.cakap window shoping,tapi banyak jugk beli barang.biaselah perempuan.aku perempuan jugak.sebab tu aku tau.

bende2 atas ni memang bende yang laki tak suke.mane aku tau?ade org cakapla.bising lah lelaki

2)hoho.sangatlah complicated time nak beli makanan.lagi2 time nak amik nasi.ceduk2.buang sikit,rase tak cukup,pastu tmbah lagi.HA HA HA.lelaki tak payah nak bising2 la.ktorang memang macam ni.nak pilih lauk pun susah jugak.nak amik ayam ni sebab besar,pastu tetibe nmpak ayam yang lagi besar.oh trpakse letak balik ayam tadi.eh tetibe nmpak ikan sedap pulak.tukar menu la.eh tetibe ade daging paprik.oh2 banyaknya.mane satu ni.

3)kebersihan.wahai lelaki2,kami memang pantang kalau anda pakai baju dan suar berulang2 kali tanpa membasuhnya.memang habis busuk lah nama lelaki yang pakai baju tak basuh.HA HA HA.sebagai seorng perempuan,kami mmg sngat mementngkan kebersihan.pantang nampak baju kotor dalam baldi,mema\ang rase nak basuh sangat.dan kami juga tahu anda lelaki suka tengok baju bertimbun2 dalam baldi.mungkin anda suka menghidu bau kolaborasi baju2 kotor anda.kalau anda berperngai begitu,janganlah cite kat awek atau kawan perempuan anda.konfem2 kena marah + kick berulang kali.

4)pasangan hidup.ni memanglah lagi complicated.nak yang perfect je(bagi certain perempuan je ek).nak yang tinggi je,xnak yang muke banyak bulu,taknak yang ketiak busuk,taknak yang putih sangat.bla bla bla.biaselah perempuan mmg complicated.padahal laki pun same je!memilih jugak

lelaki,kalau anda nak kutuk sangat sikap perempaun yang complicated ni,kutuklah.sebab kalau bukan kitaorang,dgan sape lagi kan nak buat isteri?terima je lah .kadang2 lelaki susah nak paham perasaan perempuan.cakap main lepas je.mentang2 perempuan tu macam sempoi je,kau boleh cakap lepas2 ke?perempuan sume same la.hati diorng lembut dan mudah trase tau!cheh emo pulak.


eh lupe.laki tidak suke kene bebel.sori2

7 pewaris bangsa mengkomen:

nemesis3891 said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

yeay! aku fes komen.... huhu..

aku xleh bayang kalau pompuan sempi cam laki. haru dunia. haha.

terbaeklah peyuz. ak nak kawen ngan pompuan.

zayed said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

peyuz dah pandai mekap..cayalah!!!!

fairuz.fairuz said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

nemesis:sempi?amende tu? hoho.kau salu bising2 pasal pompuan en.nak taknak kenalah kawin ngan kitorg gak.haha

zaid:aku ade ckp aku pndai mekap ke?nampak sgt kau nk kutuk aku sbb brmekap.mcm ruminah sidek aku ni doh

Norashikin Abdullah said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

kaum hawa itu hebat..kerana kaum hawa..kita semua ada di dunia

Budak Botak said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

he3... cmtu ye psal pompuan nie...

award utk blog nie

Nice Blog

Wahida Nasution Thakhrim said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

yea.. setuju sangat.. perempuan memang complicated..

peyuz said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

hahahahaha.tapi saye suke jadi perempuannn.best gila kot prmpuan nih!