Wednesday, August 25, 2010

biar nampak tak pandai,asal result gempak


prinsip kat ats ni stilll  aku pegang sampai skarang.tengoklah smpai bile aku ngan prinsip tu.huhu

alhamdulillah,result untuk ups ni agak oke lah.walaupun 4flat tu stil blum dicapai,aku nmpak dah sinar harapan matrik kat result tu.mmg susah nak carik budak melayu yang dpt 4flat.kalau dlm klgan budak melayu,mesti dorang tanye ..

budak 1:'weh,kau lulus ke?'budak 2:hehe.satu je fail yang len sume luluss.(sambil trgelak sorang2)

kalau budak2 cina..
budak cina satu:'you 4 flat ka?' (dorg xtye fail ke tak,dorg trus tye psl 4flat)
budak cina 2: 'ofcos la 4flat'

memang beza giler lah budak melayu ngan cina ni.mmg sgt2 berbeza.budak laki cina yang satu klas ngan aku pun dpt 4flat.

perbezaan2
  • kalau time lcture,budak cina x bawak pun buku rujukan.mcm clasmate aku tu,dye just bwak satu fail ngan sebatang pen saje
  • time lcture gak,bdak melayu mmg sntiase mnyalin nota2 yg ade kt slide lcturer,tapi bdak cina just goyang kaki tgk nota yg dorg dah buat
  • time tutor,bdak melayu terkial2 nak buat tutor,tapi bdak cina goyang kaki je sbb dah siap lame
  • time rehat,budak melayu nak siapkan homwork trsangkut2.ade jgak yg termenung(yang ni tabiat aku).yg paling femes lagi adelah dating kat library,haha.tapi budak cina bukak buku2 tebal,carik rujukan.entah hape yg dorg carik kat buku tebal tu,aku pun x tau
byk lagi kot perbezaan.ape yg aku state tu just observation aku dari ape yg aku nmpak je ek.mesti budak melayu yg rajen2  panas je sbb aku kutok dorg malas.hahha.pedulik hape aku.

humm lagi satu,lcturer aku ckp,kalu ktorg dpt pointer below 3.0,ktorg kne ulang lagi satu sem.isshs.mintak2 aku xtergolong dlm golongan tu.lmbat dpt dgree,lmbat keje,lmbat lah kawen.;))

lagi satu,sedeyyyy gile sbb xdpt gi majls berbuka phalanx.ayah xkasi.huwaaaaaa.sbb dah lame tak balek umah.takpe2.aku kat mlesia je.stil sng nak jumpe mmber2 lame.yg nak gi ovesi tu,aku dh berazam nk jmpe korg kat airport;)


k dah la,mau basuh baju:)))

2 pewaris bangsa mengkomen:

nemesis3891 said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

ko memang pandai la peyuz!!!!
aku ade darah cina tapi nape x rajin-_-"

fairuz said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

hahha.
darah cine+darah melayu=malas sikit