Tuesday, May 4, 2010

aku+dia+mereka

uuuuu.akhirnye aku balik jua ke rumah setelah berhari2 di umah paen.mungkin tu pengembaraan aku yg trakhir sblum menjejakkan kaki ke matrik(konpem2 je gi matrik..hahah).ape yang nak diceritakan ek.hmm,mungkin pasal journey aku kat sane.

bertolak dari umah dlm kol 9.30 pagi dgn menumpang kete yaya.mase tu,yang ikot yaya adlah aku,mas ngan ood.huuuuu,dlam perjalann tu singgah sbentar kt kedai mamak utk menikmati air milo yg sgt sedap(mas suke curik air aku).tak ku sangke tetibe trnampak shahrul fariz memakai apron kat kedai tuh.oooo,asal tak gitau dow.bole mntak blanje.aku tgk je fariz ni,mane la tau dye nampak aku ke..tapi dye buat bodo je..BAPAKLAH..sombong ye anda.lantak lah.lpas abes minom2,ktorg pon blah dari situ sambil melambai2 kat abang pakistan yg buat roti canai(haaa,yang ni aku tipu).tetibe fariz call,blahblahblah,ckap yg die nmpak ktorang.haaaa.naseb baek nmpak.tak jadi aku nak label dye sbagai sombong.

dalam kol 10.30,tibalah diri kami di skolah yang pernah ku cintai dulu.....takde yang berubah pon.still aman,cantik dan mcm2 lagilah..ktibaan kami dismbut oleh adeeb yg setia menunggu kat masjid.and then,ktorg pon pegi jalan2 kat skola smbil brsembang2 dgn cikgu yg ktorg trjumpe kat tgah jalan.kebanyakan cikgu mengadu yang dorang ni sgt penat sebab skola sepintar tu sgt femes sejak akhir2 ini.sume skola laen nk buat bench marking..adoooii,femes susah,tak femes pon susah kan..

n hen,ktorang pn berjalan lah menuju ke kantin bersame sir zam.dari jauh dapat ku lihat bbrapa bdak pompuan fom5 sedang mngupas bawang.bapak kesian gile la bebudak nih..kalau lah aku disuruh mnupas bawang taon lepas,dah lame aku toreh2 jari aku sbagai tande protes(mlampau siot).ape lagi,ktorang pon tolong ar bebudak nih.kak belon pon masih setia di kantin.hahahha..tak nampak pulak kak bong dan tukang masak yg suke pakai serkop kuning tu..smbil tu sembang2 la dengan kak belon.dye cakap tender DM skang ni sepuluh kali lagi teruk dari kantin opah zaman2 dulu.aku xdapat byangkan macam mane kterukan tu..naseb baek r kntin dah agak maju skang.ade lampu warna2,org yang jage kantin pon pembersih.takde ar brpeluh2 busuk macam dulu tu..wahahha

petang tu,berjumpalah kami dgan mereka2 yang dah lame xberjumpe.paen maken kurus,syeqa maken tembam,aja same je kependekannye,delap same je ketidak matangannye,jiha same je kecohnye..sangat best lah jumpe kawan...xtau nak cakap camne.malas nk describe!!!

n malam tu,dgan bantuan abg haikal yg sangat macho,ktorang beramai2 pegi ke gerai tok wan kat BTp..sedap mmg sedap,harge pon sedap.kecoh gile kedai tu sampai kol 11.orang laen pon xberani nak datang sbb kdai tu sgt bising.sori tok wan.aku nak letak gamba kat sini,tapi tak tau nak buat camn edowh.ajar la...usai makan,kami pon berangkat ke teratak paen di blok 2.besar mmg besar.huhuuhuh..best lahh bilik paen walaupun lampu malap.mamalm tu tak tau ar tido kol bape.tapi yg pasti jiha nak sgt tido..smpai sini jela.nak gi makan jap.chow cincau

p/s:kpd wak kam dan wak hor,time kasih krn sudi kasi tumpang.heheh;)

3 pewaris bangsa mengkomen:

alief_kaizer said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

peyuz... terima kasih atas segalanya utk majlis...
ingt kan peyuz xde...gimik je lebih...hoho

fairuz said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

bapak aku kasi last minit.gi jelah...penat tau kupas bawang.ustaz kamilen yg soh kupas byak2.haahhahha

alief_kaizer said... Best Blogger Tips[Balas balik]Best Blogger Templates

tu yg wat aku syg peyuz ni...haha...wek2
rajin2....ni peyuz smoga berjaya ye di matriks...huhu